نگرانیهای بسیاری در مورد کاربرد هدفونهایی که برای مدت طولانی و با درجه صدای بالا بر روی گوش شما هستند، وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوری امروز با توسعه وسایل الکترونیکی مختلف با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است. برخی از این ابزارها خطرات وحشتناکی برای سلامتی ما دارند. برای مثال هندزفری یا هدفونی که رانندگان به هنگام رانندگی از آن استفاده میکنند این وسایل از لحاظ ماهیت، الکترونیکی هستند و یک سیگنال الکتریکی را به صدای متناوب تبدیل میکنند. در بسیاری از موارد هم افرادی را مشاهده میکنیم که در همه جا با هدفون و هدفون قدم میزنند، آنها نه تنها به کاربر بلکه به اطرافیان هم آسیب میرسانند.
اثرات تکان دهنده هدفون و هندزفری بر مغز و گوش
استفاده از هدفون برای مدت طولانی عوارض جانبی زیادی را به همراه دارد که کم نیستند و ما در اینجا به آنها اشاره میکنیم.
وز وز گوش
این عارضه به دلیل قرار گرفتن در معرض سر و صدای بسیار بلند است و به صورت صدای زنگ، وز وز و صدای زوزه در گوش یا سر احساس میشود. آسیب به سلولهای مو در حلزون که بخشی از گوش داخلی است، مسئول این بیماری است. سلولهای مو امواج صوتی را به سیگنالهای عصبی انتقال داده شده به مغز تبدیل میکنند. هنگامی که مغز سیگنالهای عصبی را به درستی دریافت نمیکند، سیگنالهای عصبی غیر طبیعی تولید میکند تا سیگنال مفقود شده توسط سلولهای موی حلزونی را جبران کند.
هایپراکوزیس یا بیششنوایی
این عارضه افزایش حساسیت به صداهای محیط طبیعی است.
عفونت گوش
اینکه افراد هدفون را به اشتراک بگذارند، غیرممکن نیست. استفاده روزانه از هدفون میتواند پیشرفت باکتریهای مضر را افزایش دهد. اشتراک گذاری همین هدفون میتواند باعث انتقال میکروارگانیسمهای شخص دیگر به گوش شما شود.
بیشتر بخوانید: همه آنچه باید درباره پارگی پرده گوش بدانید +روشهای مراقبت و درمان
از دست دادن شنوایی
از دست دادن شنوایی یکی از مهمترین عوارض جانبی استفاده بیش از حد از هدفون است. هنگامی که از این وسایل استفاده میکنید، صدا به طور مستقیم به به پرده گوش شما میرسد. افرادی که به طور مداوم از آنها استفاده میکنند در معرض خطر از دست دادن شنوایی و همچنین عوارض شنوایی قرار دارند. اگر هر روز حداقل ۱۵ دقیقه درجه صدای این وسایل را افزایش دهید، دچار مشکلات جدی شنوایی شوید.
اثرات جانبی بر مغز
هدفون معمولاً در دراز مدت امواج الکترومغناطیسی ایجاد میکند که برای مغز انسان خطرناک است. همچنین از آنجا که گوش داخلی با مغز ارتباط دارد هرگونه آسیب یا عفونت در گوش میتواند بر مغز هم تأثیر بگذارد. موسیقی با صدای بلند همان تاثیر بیماری ام.اس را بر روی اعصاب دارد و به غلاف میلین محافظ سلولهای عصبی که حامل سیگنالهایی از گوش به مغز هستند آسیب میرساند و باعث ایجاد ناشنوایی جزئی یا کامل میشود.
اثرات تکان دهنده هدفون و هندزفری بر مغز و گوش
دردگوش
کاربران مداوم هدفون، اغلب به دلیل درد گوش غیرقابل تحمل به پزشک مراجعه میکنند. استفاده بیش از حد از هدفون میتواند باعث بی حسی یا درد شدید گوش شما شود.
ناهوشیاری
از دست دادن ارتباط با دنیای واقعی بیرون ممکن است منجر به عواقب جدی مانند حوادث شود.
ناتوانیهای یادگیری
این عارضه هم نتیجه کم شنوایی است. این عارضه در حالت مزمن در کلاسهای درس بر عملکرد تحصیلی کودک در درک مطلب و حافظه تأثیر میگذارد. توصیه میشود از استفاده مداوم از هدفونهای کوچک و شیک خودداری کنید. هدفون خود را به اشتراک نگذارید. در صورت داشتن اسفنج یا روکش محافظ لاستیکی آنها را در هر ماه یک بار عوض کنید. از پخش موسیقی با صدای بلند خودداری کنید. از استفاده هر روز خودداری کنید و گوش خود را استراحت دهید. هنگام مسافرت از آنها استفاده نکنید. هدفون با کیفیت بالا را خریداری کنید، زیرا آنها بیشتر سر و صدای محیط را مسدود میکنند، در نتیجه به کاربر این امکان را میدهد تا درجه صدا را کاهش داده و موسیقی را به راحتی بشنوید.
:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0